Print DTG si DTF

Print DTG - Direct To Garmet. Este imprimarea directa a produselor textile, in special tricouri, cu ajutorul unei imprimante cu jet de cerneala.

Cerneala folosita este de tip Plastex de la DUPONT, similara celei de serigrafie astfel ca rezistenta printurilor este foarte buna cu conditia respectarii regulii de spalare a oricarui produs imprimat. Temperatura maxima 40 grade, fara inalbitori, detergent special pentru rufe colorate (inclusiv pentru triocuri albe imprimate).

Imprimanta pe care o avem in dotare are si toner alb astfel ca face posibila si imprimarea produselor colorate. Stratul de alb necesita pretratarea materialului inaintea imprimarii astfel ca pe unele culori este posibil sa fie vizibil acest pretratament. Orice urma a pretratarii se inlatura foarte usor la prima spalare a produsului.

In ciuda calibrarii imprimantei, printarea CMYK are limitari prin insasi natura tehnologiei si prin urmare codurile Pantone vor iesi aproximativ.

Print DTF - Direct To Film. Este tehnologia similara DTG doar ca printul se face pe o folie PET speciala si apoi se aplica la presa pe divesre produse. Avantajul este ca adezivul care face posibil transferul la cald, adera si pe produse sintetice spre deosebire de DTG care este destinat doar produselor din bumbac, Un alt avantaj este acela ca pot fi imprimate si produse care nu au o suprafata plana si nu permit printarea DTG, cum ar fi sepci rucsacuri huse etc.

Prezentarea de mai jos este filmata in atelierul nostru.